Задържане до 72 часа за 18-годишната, помляла пет коли пияна и дрогирана

NetNews

За 72 часа е задържана 18-годишна жена, шофирала след употреба на наркотици и алкохол и в резултат на произшествие причинила телесна повреда по непредпазливост на млада жена. Това съобщиха от Софийската районна прокуратура.
Тази нощ около 01,50 часа обвиняемата Д.М. се движила по бул. „Захари Стоянов“ в София. Тя навлязла в насрещното движение и самокатастрофирала, като вследствие на произшествието по непредпазливост е причинила средна телесна повреда на Н.Р. и имуществени щети на пет паркирани автомобила.
Пристигналите на място полицаи направили на Д.М. тест с „Дрегер 7510“ и „Дръг тест“, които показали, че обвиняемата е шофирала след употреба на кокаин и с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, а именно 1,53 на хиляда.
По случая е образувано досъдебно производство.
Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемата.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Арестуваха мъж, намушкал и ограбил приятел в Своге

Арестуваха мъж, намушкал и ограбил приятел в Своге, съобщават от МВР. Около 1 часа във вторник вечерта в РУ-Своге се получил сигнал от жителка на града. Жената обяснила, че синът ѝ е бил намушкан с нож в крака от негов приятел и чакат екип на Спешна помощ. Полицейските служители бързо […]