Залужни лично ще представи пред западния генералитет настоящата обстановка на украинския фронт

NetNews

Главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна Валери Залужни ще вземе участие в първото заседание на Съвета Украйна-НАТО във формат на командващите въоръжените сили, на което ще говори за текущата обстановка на бойното поле, пише „Украинская правда“, цитирана от Фокус.

На 17 януари в Брюксел ще се състои срещата, към която Залужни ще се присъедини чрез видеоконферентна връзка.

Пряка реч от ръководителя на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер при откриването на двудневната среща на командирите на въоръжените сили на Алианса: „На последната среща днес – първата среща на Съвета НАТО-Украйна във формата началник-щабове – ще чуем най-новата информация от нашите украински партньори и ще обсъдим текущата ситуация, като потвърдим нашата постоянна подкрепа за Украйна“.

Той напомни, че това е 693-тият ден от периода, който Русия е определяла като тридневна война.

„Украйна ще има нашата подкрепа всеки следващ ден. Защото резултатът от тази война ще определи съдбата на света“, увери адмиралът.

Откривайки срещата в сряда, Бауер призова за трансформиране на бойните способности на Алианса в ера на непредсказуемост, в която „всичко може да се случи“.

По-рано британският министър на отбраната Грант Шапс в реч на 16 януари обяви началото на нова ера за човечеството – ерата на предвоенния свят.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Рекорд: Германец изпи голяма чаша кафе за 3,12 секунди (ВИДЕО)

Германец подобри световен рекорд на Гинес, като изпи голяма чаша кафе за 3,12 секунди във Франкфурт, съобщи ЮПИ, предава БТА. С това Феликс фон Мейбом заслужи титлата за човека, изпил най-бързо чаша кафе, казаха от организацията. Постижението му е с 0,05 секунди по-добро от предишния рекорд, поставен от друг германец […]