Започнаха продажбите на 5-метровия трансформиращ се робот за $3 000 000 (ВИДЕО)

NetNews

Токийският стартъп Tsubame Industries представи трансформиращ се робот ARCHAX с височина почти 5 метра. Той се захранва от батерии и може да превключва между режим на превозно средство и робот, но изисква оператор, който да го управлява.

Дизайнът на ARCHAX е вдъхновен от аниме франчайза Gundam и включва малко отделение, в което се помещава седалката на пилота, заобиколено от множество екрани. Те съдържат важна информация, включително данни за скорост, ъгъл на наклон на тялото, живот на батерията, както и изображение, което се излъчва от девет камери, вградени в корпуса на трансформатора и дава почти пълен изглед.

Два педала се използват за управление на движението, а в „роботен режим“ пилотът може да движи манипулаторите ARCHAX с помощта на набор от джойстици. Отбелязва се, че максималната скорост на трансформатора е 10 км/ч. При влизане в режим превозно средство, предните и задните колела на робота се движат съответно напред и назад, а седалката на пилота се накланя на 17 градуса, за да поддържа изправена позиция.

Tsubame Industries се готви да представи ARCHAX на Japan Mobility Show този месец в Токио. Екипът се надява да продаде пет от тези роботи, всеки на стойност 3 милиона долара. Вижте повече.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Един милион ирански патрона! Пентагонът е предал солидно количество боеприпаси на украинската армия

Централното командване на САЩ (CENTCOM) съобщи вчера, че на 2 октомври САЩ са прехвърлили на Украйна около 1,1 милиона патрона от 7,62 mm боеприпаси за малки оръжия, конфискувани от Иран, съобщи Руската служба на Би Би Си. Правителството на САЩ получи право на собственост върху тези боеприпаси на 20 юли […]