Зарадваха затворниците в София с реновирана сграда за Нова година

NetNews

Приключил е голям ремонт в Централния софийски затвор, съобщиха от пресцентъра на министерството на правосъдието.

Рехабилитацията включва топлоизолация на цялата фасада от 3 800 кв.м. Реновиран е покривът и подпокривното пространство на северното крило, под който се помещават около 200 лишени от свобода. Там е извършено цялостно реновиране на четвъртия етаж с изградени общо 18 нови спални помещения със самостоятелни санитарни възли, отделна обща баня и перално помещение, нова обща кухня, зала за групова работа с лишените от свобода, както и кабинет за инспектор социални дейности и възпитание.

Обектът е реновиран в състояние, отговарящо на европейските изисквания и норми, при които следва да бъдат изпълнявани наложените от съдилищата наказания, заяви заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов.

От Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ информират, че се полагат непрекъснати усилия за подобряване на битовите условия в пенитенциарните заведения, съобразявайки се с европейските изисквания.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Русенец, издирван от свои близки, е бил открит мъртъв

Полицията разследва смъртта на 42-годишен русенец, който бил обявен за издирване от близките си. Това съобщиха от областната дирекция на МВР в Русе. Трупът на мъжа е бил открит вчера в затревен участък край село Николово. При оглед на местопроизшествието от оперативна група на МВР и съдебен лекар е установена […]