Засилват контрола по пътищата, трафикът остава спокоен

NetNews
Засилен е контролът по пътищата на страната в края на поредицата почивни дни около новогодишните празници.

В първите часове на предпоследния ден от нововогодишните почивни дни трафикът е спокоен. Въпреки това очакванията на полицията са част от празнуващите да започнат прибирането си още днес. Обичайно най-големи са задръстванията на автомагистрала „Хемус“, където почти винаги има някакъв ремонт.

Още по темата

28 дек 2021 08:15

26

„Проблемът е, че тя е в много лошо състояние независимо от ремонтите, освен всичко не е и довършена. Какво се подобрява за пътната безопасност – мога да кажа, че почти нищо. Направихме един експеримент. Минахме по магистралата в лошото време, нито се вижда маркировка, има ръждясали ограничителни обезопасителни системи. Самите мостове са в аварийно състояние и аз смятам, че тази магистрала е опасна за използване“, коментира Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики пред Bulgaria ON AIR.

Въпреки десетките препоръки от експертите промените се случват трудно.

Според статистиката на МВР жертвите до октомври 2021 г. са повече, отколкото през 2020 г. Загиналите в катастрофи през първите 9 месеца на 2021 са 418, докато през 2020 са 385.

Надеждите на специалистите са пътната обстановка в страната ни през новата година да се подобри.

Докато това се случи, шофьорите и днес трябва да внимават, ако пътуват по магистрала „Хемус“ заради ремонта на виадукт и затворена тръба на тунел.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Коронавирусът не пропусна и Меси

Снимка: БГНЕС, архив Лионел Меси е тествал положително за коронавирус и вече е под карантина, съобщиха от пресслужбата на Пари Сен Жермен, предаде БГНЕС. Седемкратният носител на „Златната топка“ бе един от четиримата играчи на ПСЖ с положителен тест за вируса преди двубоя от Купата на Франция с Ван. Аржентинската […]