Затварят АМ „Тракия“ до лятото за ремонт на „вълните“

NetNews

В петък ще бъде пуснато движението в ремонтирания 10-километров участък от магистрала "Тракия" между пътен възел "Чирпан" и пътен възел "Чирпан – Изток, но ще бъдат затворени нови 23 километра от аутобана до лятото. Това съобщи на страницата си във "Фейсбук" премиерът Бойко Борисов.

"Отсечката, която ще бъде отворена, е част от общо 16,5 км, които започнаха да се обновяват през февруари. В началото на април завърши ремонтът и на 6-километровото трасе между връзката за АМ "Марица" и пътен възел "Чирпан". Целият участък е с подобрено отводняване, нова асфалтова настилка, мантинели, маркировка и знаци. Благодаря на строителите и инженерите, които работиха без почивен ден, едновременно в двете посоки, за да се възстанови трафикът в участъка.

От утре продължава ремонтът на следващите над 23 км от АМ "Тракия" между Чирпан и Стара Загора. Ще бъдат затворени и двете платна на магистралата, а за удобство на пътуващите са осигурени обходни маршрути. Ремонтът трябва да приключи в началото на летния туристически сезон", пише още той.

Строителните дейности са част от започналия през октомври м. г. поетапен ремонт на общо 52 км от автомагистрала "Тракия" /от 156-и до 208-и км/. От няколко години заради нагънатото платно и дълбоките коловози скоростта там бе ограничена на 90 км/ч. Проблемният участък беше изграден в периода 2003 – 2007 г. от "Джойинт Венчър Рануей" АД с изпълнител "Пи Ес Ай" Стара Загора за 104.7 млн. лв. с ДДС.

Преди ремонта шофьорите пътуваха в участъка с ограничена скорост от 90 км/час заради неравностите на пътното платно.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Млад пациент с COVID-19 оцеля след 10 дни между живота и смъртта

10 дни между живота и смъртта и 25 на белодробна вентилация, и с 35 килограма по-малко. След тези изпитания на коронавируса оцелява млад мъж от Пазарджик без придружаващи заболявания. Днес той започна втория си живот, след като беше изписан от болницата след 43 дни престой. "През цялото време беше трудно, […]