Захарова отговори нетрадиционно на Украйна

NetNews

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова в ефира на радио Sputnik коментира призива на киевските власти да изключат Русия от ООН, като посъветва да не се отговаря на подобни изказвания.

„Не правете нищо. Точно така е, когато кучето лае, керванът си върви. Не правете нищо“, отговори тя на въпрос каква трябва да бъде реакцията на Москва.

Дипломатът припомни, че Украйна е преминала през различни фигури в историята си, а през последните години е имало много негодници, които съсипаха страната и я тласнаха към ръба на катастрофата. „Ние просто трябва да вземем под внимание това, да изградим съответната политика за нас <…>, но абсолютно не си струва да слушаме тези болезнени изявления, в които няма историческа същност или логика и дори разбиране“, казва Захарова.

Тази седмица украинското външно министерство призова Русия да бъде лишена от статута си на постоянен член на Съвета за сигурност на ООН и като цяло да бъде изключена от организацията. Киев постоянно прави подобни изявления, но това е невъзможно според Устава на ООН. Участието на Русия в Съвета за сигурност като постоянен член е залегнало в член 23 от Хартата и изменението му ще изисква подписите на всички постоянни членове на Съвета за сигурност – но Русия има право на вето.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Обявиха най-приятния град за живеене през 2022 г.

Ако си търсите ново местожителство през новата година, Европа предлага няколко привлекателни възможности, предаде Euronews. За трети път през последните пет години Виена зае първото място в Глобалния индекс за качество на живот за 2022 г. – годишен доклад, публикуван от The Economist Intelligence Unit (EIU), предава БГНЕС. В топ […]