За кои икономики щамът Делта е най-опасен

NetNews

Държавите, в които ваксинираните са най-малко на брой, са най-застрашени икономически от щама Делта. Изводът е на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР). Прогнозата ѝ е, че темповете на ръст на БВП на глава от населението в държавите, в които институцията присъства ще са 4.2%, вместо по-рано планираните 3.6%. Бързо навлизащият щам Делта обаче може да преначертае прогнозата в съчетание с ниските темпове на ваксиниране, коментират икономисти.

"Макар преначертаните прогнози да са оптимистични, остава висока доза неопределеност по отношение разпространението на варианта Делта на коронавируса, който представлява особено висок риск за държавите с малък прогрес и висок брой неваксинирани граждани", коментират от ЕБВР.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

UEFA EURO 2020 Петкович: Гордея се с моя отбор!

Селекционерът на Швейцария Владимир Петкович не скри радостта си след достигането до четвъртфиналите на Евро 2020. Швейцария срази след изпълнение на дузпи световния шампион Франция и поднесе най-голямата сензация на шампионата до момента. В следващата фаза “кръстоносците” играят с Испания в Санкт Петербург. “Много се гордея с играта на своя […]