Зеленски говори пред Съвета за сигурност на ООН

NetNews

Украинският президент, Володимир Зеленски, говори пред Съвета за сигурност на ООН и подчерта важността на подкрепата за Украйна срещу руската агресия. Той също така настоя за реформи в ООН, включително разширяването на Съвета за сигурност, и подчерта, че мира трябва да бъде двигател на тези реформи, пише БТА.

Този изказ на Зеленски идва по време на дипломатически усилия на Украйна, докато руската инвазия продължава. Зеленски обаче използва форума на ООН, за да настоява за световна подкрепа за неговата страна.

Също така се отбелязва, че на срещата липсват някои от другите постоянни членове на Съвета за сигурност, включително китайският президент, Си Цзинпин, и руският президент, Владимир Путин.

Русия е представлявана на срещата от посланика си Василий Небензя, вместо от от външния си министър Сергей Лавров, който пристигна в Ню Йорк снощи.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Waze премахва предупреждението за скрита полиция?

Преди време някои потребители се оплакаха, че вече не могат да докладват за полицаи от другата страна на пътя. По този начин много потребители докладват органите на реда от страната от която шофират, като по този начин все пак се опитват да предупредят шофьорите. Не е ясно защо от Waze […]