Зеленски към Румъния: Украйна не е последната цел на руската агресия

NetNews

Зеленски към Румъния: Украйна не е последната цел на руската агресия

Снимка: БГНЕС

Европейският мир е заложен на карта. Западът трябва да се обедини, за да предотврати „геноцид“ от страна на Русия в Европа. Сигурността на континента зависи от резултата от агресията на Москва срещу Украйна. Това каза украинският президент Володимир Зеленски в реч пред румънския парламент.

„Заедно можем да спрем онези, които искат геноцид в Европа“, каза Зеленски в речта си пред народните представители. След това показа брутални кадри на убити цивилни граждани, осеяни по улиците на Буча.

„Украйна не е последната цел на руската агресия“, каза Зеленски. Москва „иска да окупира Одеса и след това има само една крачка до Молдова“, каза той пред румънските законодатели, призовавайки страната да „защити своята независимост и суверенитет“.

„В Украйна се решава съдбата на Централна Европа и Черноморския регион, поради което защитата на свободата на Украйна и украинците се равнява на защита на сигурността на Европа като цяло“, добави Зеленски.

Той също така призова за нови санкции срещу Русия, така че тя да бъде „лишена от всички ресурси“.

„Затворете пристанищата си за руски кораби, спрете транзита на стоки към и от Русия, не внасяйте повече ресурси от Русия“, призова Зеленски.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Вашият хороскоп за днес, 05.04.2022 г.

хороскоп от astrohoroscope.info Овен Вторник е вашият ден, а като допълнение, днешният вторник ще е много енергичен и предизвикателен. Бъдете готови да запретнете ръкави и да докажете, че идеите ви наистина могат да станат реалност. Сила и вдъхновение, заразявайте с тях и другите. Телец През този ден ще се опитвате […]