Зеленски удължава военното положение в Украйна

AdminNetNews

Президентът на Украйна Владимир Зеленски реши да удължи срока на военното положение в страната и внесе съответен законопроект във Върховната Рада. Това съобщава РИА Новости.

Законопроектът е регистриран в парламента на 19 април, текстът на документа липсва.

Военното положение в Украйна беше въведено на 24 февруари, след началото на руската военна операция. От 26 март той беше удължен с още един месец. На 25 февруари в републиката е обявена обща мобилизация. Зеленски нареди тя да се изпълни за 90 дни.

На 24 февруари руският президент Владимир Путин обяви, че е решил да проведе специална операция в Донбас. Държавният глава се позова на искания за военна помощ от ръководителите на Донецката и Луганската народни републики (ДНР и ЛНР). Путин нарече целите на специалната операция „демилитаризация и денацификация на Украйна“.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Реал Мадрид иска един от конкурентите на Трент Алекзандър-Арнолд

Реал Мадрид ще търси нов десен бранител през лятото, след като стана ясно, че Дани Карвахал не е достатъчно надежден с оглед постоянните контузии, които го сполитат. Daily Mail смята, че една от опциите е английският национал Рийс Джеймс. Младият талант на Челси се превърна в един от най-добрите на […]