Земеделци блокираха главния път Пловдив-Карлово

NetNews

Над сто земеделски производители от Пловдивско блокираха за около два часа главния път Пловдив-Карлово в района на разклона за Калояново. Те настояват Министерството на земеделието да осигури адекватни помощи и компенсации, с които да покрият загубите от COVID кризата, предава Bulgaria ON AIR.

Те искат средствата да бъдат разпределени по равно между тях и животновъдите. Протестиращите припомниха, че сега разпределението е 60 на 40 в полза на животновъдите. Настояват на промяна заради повишените цени на електроенергията и торовете.

„Докараха ни до просешка тояга. Надяваме се на справедливо разпределение на субсидиите – 50:50. Ние все се надяваме на нещо, но нещата все не се случват“, казаха протестиращи.

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

БФС отсече: Конгресът е отменен

Снимка: Lap.bg Българският футболен съюз излезе с официална позиция относно конгреса, който трябваше да се проведе на 18 март. Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов заяви, че от настоящото ръководство ще го проведат тайно, като той и клубовете, които го подкрепят, няма да бъдат допуснати. Още по темата 15 […]