Иван Хиновски: Очаквах номинацията на Николай Павлов, той е близък на президента Радев

NetNews

Очаквах Николай Павлов да бъде номиниран за министър на енергетиката, заяви пред БНР енергийният експерт Иван Хиновски. Той подчерта, че Павлов е един от близките експерти до президента, но него това не го притеснява.

„Не може да има стерилни експерти. Важно е да съхраниш собственото си чувство на експертна независимост“, каза Хиновски.

По думите му по скоро го тревожи фактът, че новият енергиен министър трябва да обхване всички проблеми в енергетиката, които не са малко. Според него обаче номинираният има силите да отговори на тях.

Николай Павлов е много опитен кадър, отбеляза още Иван Хиновски и добави, че на Павлов са му ясни и други сектори в енергетиката, освен природния газ.

„Притеснявам се, че този хиперакцент за природния газ оставя други важни отрасли встрани“, изказа мнението си той и добави, че новият министър ще трябва да сложи край и на свръхинтереса към възобновяемите енергийни източници.

„Очаквам да сложи ред в бранша и да избере правилните приоритети“, посочи енергийният експерт. Ние имаме собствени приоритети, които останаха встрани, каза Иван Хиновски и попита: „Какво правим с „Марица Изток“?“.

Според него България трябва да се опълчи на ангажимента за спиране на ТЕЦ-овете в „Марица-изток“. Николай Павлов е човекът, който би имал сили да поведе „национално опълчение“ на Плана за възстановяване и устойчивост, смята Хиновски. Той определи този ангажимент като „кървава сделка“. По думите му ще загубим милиарди, защото комплексът „Марица-изток“ носи огромни приходи. Този ангажимент е несправедлив, категоричен е енергийният експерт.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Херо договаря разтрогнал от Локо Пд и уреди друг бек за Спартак Вн

В Спартак Варна работят усилено върху селекцията за пролетния дял от шампионата. „Соколите“ вече са постигнали устна договорка с бранителя Крум Стоянов, който за последно носи екипа на Етър, съобщава Vsport.bg. Левият краен бранител е юноша на Сливен, играл за Черноморец Бургас, Славия, Локо Пд, Ботев Пловдив, Берое и ЦСКА […]