Изборен експерт: Напоследък изборите са по-скоро социологически проучвания

NetNews

Проблемът с недействителните гласове можеше да се реши далеч по-добре и безкрайно по-евтино, отколкото с въвеждане на машинното гласуване. Това каза в предаването „Денят на живо“ по Нова Нюз изборният експерт Стоил Стоилов.

В отговор на въпрос той посочи, че не очаква след изборите да се състави стабилно мнозинство.

Това не са точно избори, а социологически проучвания. Изборите трябва да произведат власт, а ние произвеждаме една социология в края на изборния ден и едва тогава започват преговори за съставяне на правителство. С нашата избирателна система в момента не може да се избере категоричен победител, който да има самочувствието да преговаря, заяви Стоилов.

Обществото е разкъсано по начин, по който не може да формира една доминантна политическа сила, която да управлява. Това е проблем на избирателната система, отбеляза изборният експерт.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Куче намери 13 кг кокаин в инвалиден стол

Куче, обучено да намира наркотици, помогна днес на граничарите на летище в Милано да открият около 13 килограма кокаин, натъпкани в кожената тапицерия на електрическа инвалидна количка. Мъжът, който я използвал, се опитал да се отдалечи пеша, но бил заловен, съобщиха властите, предаде Асошиейтед прес. Специализираният екип с кучета бил […]