Извънредна ситуация! Трима загинали и един ранен при взрив на газопровод, свързващ Русия и Украйна

NetNews

Трима души загинаха, а един пострада при взрив на газопровода Уренгой-Помари-Ужгород, свързващ Русия и Украйна, съобщиха Ройтерс и ТАСС.

Регионалното министерство на извънредните ситуации в руската Чувашка република, където е станал инцидентът, в района на намиращия се на река Волга град Казан, съобщи, че във ведомството е постъпил сигнал за пожар по газопровода, възникнал при взрива.

„На магистралния газопровод Уренгой-Помари-Ужгород избухна взрив. Преди да възникне пожарът, по съоръжението са се извършвали дейности от компанията оператор Заволжко линейно управление на мигистралните газопроводи „Газпром трансгаз Нижни Новгород“, се казва в съобщението.

По данни на министерството става дума за подземен газопровод, от който е изтекъл газ, който след това се е възпламенил. Произшествието е станало при извършване на планов ремонт.

Според първоначалната информация има един пострадал. Няма загинали.

Пожарът е ликвидиран, допълват властите.

Подаването на газ по този участък на тръбопровода е спряно.

Газопроводът, по който се пренася газ от руската част на Арктика за Европа, е строен през 80-те години. Той влиза в Украйна през газозмервателна станция Суджа, трасе, което в момента е основното за доставките на руски газ за Европа, отбелязва Ройтерс.

Руската компания „Газпром“ засега не е отговорила на запитванията на Ройтерс за коментар.

По-рано днес тя съобщи, че възнамерява в рамките на следващите 24 часа да достави 43 милиона куб. м. газ за Европа през Суджа, обем, който е в диапазона на доставените количества от последните дни.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Социалната комисия остави правителството да определи минималната заплата за догодина

Депутатите от парламентарната социална комисия оставиха в ръцете на правителството да определи размера на минималната работна заплата за 2023 година. По предложение на ГЕРБ-СДС отпадна текста от приетия на първо четене проект за промени в Кодекса на труда, който предвиждаше Министерски съвет да определи минималната заплата за догодина, като тя […]