Израелската армия обяви плановете си за ивицата Газа

NetNews

Израелската армия се подготвя за по-нататъшни стъпки във военната операция в ивицата Газа, включително наземна операция. Това се казва в съобщение на пресслужбата на армията.

Армията отбеляза, че „плановете за разширяване на оперативните дейности са одобрени през последните дни“. „Подразделенията на ЦАХАЛ (Израелски отбранителни сили), както редовни, така и резервисти, са разположени на място и провеждат подготвителна подготовка в съответствие с одобрените оперативни планове“, добавиха от пресслужбата.

В тази връзка командирът на 188-ма бронетанкова бригада на Израелските сили за отбрана подполковник Ор Воложински изрази увереност, че неговите войници са готови да изпълнят всички задачи. „Дори в момента членовете на 188-ма бригада са във военна зона близо до ивицата Газа. Ние ще направим това, което се изисква с решителност и боен дух, за да възстановим сигурността на нашите хора за много години напред“, допълни военният лидер.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Асен Василев: Ще обсъдим предложението на ГЕРБ за отнемане на дерогацията на "Лукойл"

Парламентът вече взе решение за „Лукойл“. Ако ще се предлага нещо ново, трябва да видим какво точно. То ще бъде обсъдено от цялото правителство, в това число и от министъра на икономиката. Това коментира министърът на финансите Асен Василев, след като вчера председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова […]