Има задържани за убийството на мъжа, чийто останки бяха открити в шахта в София (Обновена)

NetNews

Часове след зловещата новина за човешки останки, открити в шахта в центъра на София, полицията е задържала двама заподозрени – единият за убийство, а другият – за укривателство. Арестуваният за убийството е близък приятел на жертвата, твърдят източници в МВР, откъдето все още няма официална информация.

Убитият и разчленен мъж е бил на 41 години. Арестуваният за убийството му е на 29 години и се предполага, че е близък на жертвата.

Убитият мъж е бил в неизвестност от четвъртък тази седмица и е бил обявен за издирване, което е започнало в събота. Според непотвърдена информация той е собственик на студиа за масажи, предаде БНР.

Задържаният за убийството е открит в хотел в столичния квартал Драгалевци, където се е укривал.

През целия следобед в неделя на Витоша се провеждаше спецакция по издирването му, предаде Нова тв. Освен спецчасти, в акцията се включи и Планинската спасителна служба. Малко след 16:00 часа издирваният бил намерен и арестуван. 

Според информация от прокуратурата има втори заподозрян, за когото се предполага, че е укривал извършителя на престъплението, за да избегне наказателно преследване, предаде БНР.

Тялото на жетвата бе открито на 12 август в шахта на улица „Раковски“, след като живеещи там са подали сигнал за запушена канализация. Пристигналият на мястото екип е открил човешки останки. 

Разследването продължава. Очаква се повече информация по случая да бъде предоставена в понеделник.

По-рано днес Софийската градска прокуратура съобщи, че разследват убийство, извършено на 8 август в центъра на София.

„До настоящия момент са извършени огледи на местопроизшествие и са разпитани свидетели. На базата на събраните доказателства и проведените оперативни мероприятия от СДВР е задържано лице от мъжки пол, за което се предполага, че е извършител на престъплението.

Разследващи полицаи от СДВР продължават да извършват неотложни действия по разследването под ръководството на прокурор от СГП, за да се обезпечат и съберат важни доказателства.

Същевременно в хода на разследването са събрани доказателства за извършено престъпление – лично укривателство, от друго лице, което е спомогнало на предполагаемия извършител на убийството да избегне наказателно преследване. Заподозреният за личното укривателство е задържан“, съобщават от прокуратурата.

 

 

Източник Mediapool.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Министерството на туризма започна изненадващи проверки по Черноморието

Министерство на туризма започва засилени и изненадващи проверки по Черноморските плажове за отдаването под наем в платените зони на чадъри и шезлонги задължително в комплект, съобщиха от ведомството. Повод за акцията стана разказаният от онлайн платформата „Ние, потребителите“ скандален случай с български туристи, които бяха изгонени от плаж на Северното […]