„Има такъв народ” искат да махнат от ДАНС хората на служебното правителство?

NetNews

Партия „Има такъв народ” се готви за сериозни рокади в специалните служби. Ако все пак има кабинет на ИНТ, една от първите му задачи ще е да сложи нови лица в ръководството на ДАНС, твърди телевизия Евроком, до която е стигнала такава версия.

Припомняме, че в края на месец май служебният кабинет предложи на президента Румен Радев да назначи за шеф на Държавна агенция „Национална сигурност” Пламен Тончев, а часове по-късно държавният глава издаде указа за това.

Предишният Димитър Георгиев стана един от шефовете на служби, които си пуснаха неплатен отпуск от началото на май до септември с цел да не могат да бъдат "изчегъртани", но съдбата ги застигна въпреки това.

След рокадите по върха на ДАНС започна и вътрешна проверка по информация, че службата незаконно е подслушвала политици преди изборите на 4 април, като това се е случвало по заръка на бившите управляващи от ГЕРБ.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Черно море удари Ботев Пд у дома

Черно море победи с 2:0 Ботев Пловдив в мач от 2-рия кръг на efbet Лига, игран на стадион "Тича" във Варна. Това бе първи домакински мач на "зелено-белите" за сезон 2021/2021 година. "Моряците" тотално надиграха своя съперник и съвсем заслужено спечелиха трите точки в срещата. Родриго Енрике през първата част […]