И Йоло Денев създава патриотично движение „За България и благоденствието на народа“

NetNews

Писателят и общественик Йоло Денев предложи създаването на истинско патриотично движение. Той обяви това по време на учредително събрание на движение „За България и благоденствието на народа“ днес в Националния пресклуб на БТА в София.

Създавам това движение и настоявам да се проведат истински избори, съвместно с европейските, за Велико народно събрание, обяви Денев.

Тук сме да изпълним своя дълг към България, каза Йоло Денев, след което представи учредителната декларация на Инициативния комитет на движение „За България и благоденствие на народа“. В нея се казва, че положението в България е „гибелно и трагично“. „България се намира в трета национална катастрофа. Свещен дълг на българските патриоти е да възкресим Майка България за възход и благоденствие на народа“, се казва в текста.

Движението ще се бори за събирането на подписка за провеждането на референдум за свикване на Велико народно събрание.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Заложих главата си, за да заработи СОС, каза Иван Таков от БСП-София

Заложих главата си, за да заработи Столичният общински съвет, заяви пред журналисти шефът на социалистите в София Иван Таков. Според него градската организация на БСП е единна и той се ползва с нейното доверие. Ръководството на БСП го предупреди, че ще бъде наказан за подкрепата, която той и колегите му […]