Кадиров обяви пристигането на непълнолетните си синове на фронта в пълна бойна амуниция

NetNews

Непълнолетните синове на ръководителя на Чечня Рамзан Кадиров, Ахмат, Ели и Адам са готови да се включат в битката в зоната на „специалната военна операция“ в Украйна. Това съобщи ръководителят на региона в своя Telegram канал, цитиран от Лента.ру.

„Министърът на културата на Чеченската република Айшат Кадирова и нейните братя Ахмат, Ели и Адам, заедно с моите племенници, посетиха фронтовата линия в зоната на „специалната военна операция“. Тук те се запознаха с обстановката на фронта, разговаряха с бойците от Западно-Ахматския батальон и с безстрашните офицери Исмаил и Рустам Агуеви“, разказа Кадиров в своя Telegram канал, цитиран от Лента.ру.

Според него Ахмат, Ели и Адам, които са съответно на 16, 15 и 14 години, са пристигнали на фронта с пълно въоръжение и амуниция. „Те са решени и готови да се сблъскат с врага точно сега“, добави ръководителят на Чечня. Кадиров също каза, че децата му са инспектирали „голям брой трофеи“, включително оръжия на НАТО.

По-рано ръководителят на региона каза, че тримата му синове и дъщеря му са посетили секторите за обслужване на чеченските бойци в районите на „специалната военна операция“ в Донбас. В публикуваното видео дъщерята на Кадиров се обръща към военните, до нея са Ахмат, Ели и Адам Кадирови в пълна бойна амуниция.

В началото на октомври Кадиров обяви, че в близко бъдеще тримата му синове ще отидат в зоната на „специалната операция“ в Украйна.

„Дойде време да се покажат в истинска битка и това е тяхното желание, аз само го приветствам. Скоро те ще отидат на фронтовата линия и ще бъдат на най-трудните участъци от линията на съприкосновение“, каза Кадиров.

Източник: ФАКТИ

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

САЩ обмислят план за съвместно производство на оръжия с Тайван

Съединените щати обмислят план за съвместно производство на оръжия с Тайван, съобщава „Никей“, позовавайки се на трима източници. Целта е да се увеличи производственият капацитет за американски оръжия, да се ускори трансферът им и да се засили възпирането спрямо Китай, цитира news.bg. „Има промяна в подхода на Пекин към Тайван […]