Казаците тръгват да атакуват Лиман

NetNews

Военният кореспондент Лисицин обяви настъплението на казашкия полк на Лиман и превземането на Диброво

Военният кореспондент Евгений Лисицин в своя канал Telegram съобщи, че 208-ми казашки полк е започнал настъпление срещу Красни Лиман, който преди това е бил окупиран от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ).

„208-ми казашки полк премина в настъпление на Красни Лиман, казаците освободиха село Диброво!“,

Евгений Лисицин военен кореспондент

На 2 октомври президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви „пълно прочистване“ на Красни Лиман от въоръжените сили на Украйна. На свой ред руското министерство на отбраната съобщи, че съюзническите сили са били принудени да се изтеглят от Красни Лиман поради заплаха от обкръжение. След това ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров подчерта, че властите трябва да предприемат „драстични мерки“ и обвини за случилото се героя на Русия генерал-полковник Александър Лапин. Коментирайки думите на чеченския лидер, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отбеляза, че Кадиров има голям принос за спецоперацията в Украйна и има право да изрази своята гледна точка. Министърът на отбраната на Германия Кристина Ламбрехт заяви, че овладяването на Красни Лиман от украинската армия не означава повратна точка в хода на конфликта.

Ситуацията в Краснолиманското направление се стабилизира

Временно изпълняващият длъжността ръководител на Донецката народна република Денис Пушилин в ефира на телевизионния канал „Россия 1“ заяви, че ситуацията в най-тежкото, Краснолиманско направление на фронта, се е стабилизирала.

Пушилин посочи, че укрепването на отбранителната линия ще спре настъплението на украинските войски, ще подготви подходящи резерви и след това ще поеме контрол над териториите на ДНР и ЛНР.

По-рано изпълняващият длъжността глава на ДНР обеща да задържи позиции и да поеме контрола над Красни Лиман, като го нарече задача на съюзническите сили. За да възобновят настъплението, руските въоръжени сили се нуждаят от поне един милион души. Това условие беше наречено от Сергей Фомченков, командир на отряда на Руския легион, който в продължение на няколко седмици успя да защити Красни Лиман от превъзхождащите сили на въоръжените сили на Украйна.

Официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-лейтенант Игор Конашенков заяви, че руските войски са унищожили над 120 войници и 14 бронирани машини от въоръжените сили на Украйна в Краснолиманското направление.

Източник: Лента.ру

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Цветозар Томов: На следващите избори квадратчето "не подкрепям никого" може да спечели

Хората все повече избират опцията „не подкрепям никого“. На последните два избора гласуваха около 35 000, ръстът сега е над 50%. 3,4% от всички гласоподаватели са избрали тази възможност. Това си е почти цяла парламентарна група, на следващите избори това квадратче може да спечели. Това коментира шеговито Цветозар Томов, говорител […]