Какво да правите, ако разберете, че жена ви ви изневерява?

NetNews

Изневярата е едно от най-стресиращите и най-съсипващи събития в човешкия живот. Тя предизвиква изключителен психически срив както при жените, така и при мъжете. Изневеряващата съпруга е сериозен удар за мъжа, който обича и няма желание да се развежда. Същевременно е толкова объркан, че не знае какво да прави със своите емоции. А те наистина са сложни. Може би просто трябва да си тръгне? Или пък да прояви емоционална сила и да се справите с чувствата си.

Преди всичко знайте, че това, което чувствате, е нормално и естествено. Напълно човешка реакция, за която не бива да се обвинявате. А сега нека видим и какво съветват в този случай специалистите.

Трябва да решите какво искате

Обидата е жестока и раната няма да зарасне скоро, това е ясно. Но какво наистина искате? Да ѝ простите и да спасите връзката си? В този момент я ненавиждате, но тя все пак е майка на децата ви.

Или пък сте категорични, че е най-добре да се разделите? Или пък нещо друго, съвсем различно?

Каквато и да е то, важно е да разберете защо точно го искате и струва ли си да си го поставите за цел.

Ако сте склонни да простите на жена си и да спасите брака си, тогава ще имате нужда от сериозна психологическа помощ. Ще трябва дълбоко в себе си да намерите начин да простите, тъй като спотаените чувства в един момент ще излязат на повърхността и могат да унищожат всичко по пътя си, подобно на разтопена лава от изригнал вулкан.

Трябва да кажете на жена си какво искате

Говорете с нея. Изяснете причините, поради които се е стигнало до изневярата. Може би тя иска да спаси брака си? И е готова на всичко, за да ѝ простите… Във всеки случай трябва да сте наясно с плановете ѝ. Колкото и да е трудно, ще се наложи да разговаряте за случилото се. Все пак сте двойка, независимо от всичко останало. И може отново да намерите пътя един към друг.

Бъдете честни – и с нея, и със себе си

Всеки реагира различно. Някой крещи и плаче, задава въпроси. Друг се затваря в себе си, самонавива се, разиграва в главата си различни сценарии, които далеч не винаги са точни…

Може би се преструвате, че не изневярата не ви притеснява. За да защитите егото си. Или може би искате да говорите, но не знаете какво точно да кажете?

Ако не сте честни със себе си или с нея за това как се чувствате, няма да можете да се справите със ситуацията. Натрупаните вътрешно обиди водят до още по-голям гняв.

Обмислете вашите възможности

И преди да изпаднете в паника, опитайте се да премислите трезво възможностите си. Ако имате разведени приятели, помислете как са се развили нещата при тях след развода. А може би имате и приятели, които също са преживели изневяра и въпреки всичко са успели да съхранят връзката си. Трябва да сте наясно какво очаквате да се случи от всяко едно ваше решение. Защото вземете ли го веднъж, връщането назад става все по-трудно…

Вземете мерки

Няколко дни, седмици и може би месеци сте били в лабилно състояние, изпитвали сте букет от емоции – гняв, тъга, вина, страх, стрес… Може би дори сте пили от мъка. Но това не решава нищо. Време е да действате. Време е да преминете към живота, който искате и да не прекарвате цял ден в мисли за нещастието, което ви е сполетяло. Когато започнете да предприемате конкретни действия, нещата лека-полека ще се уталожат. От вас се иска просто да не сбъркате с решението си.

Лора Костова, главен редактор на happy-woman.bg

Поставете оценка:

2.1

Оценка 2.1 от 11 гласа.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Русия регистрира над 100 000 заразени с COVID за ден

Снимка: БГНЕС Русия регистрира днес за първи път над 100 000 заразени с коронавирус за един ден, предаде Франс прес. Големият брой заразени се дължи на разпространението на варианта Омикрон на коронавируса. Точният брой на случаите на заразяване, регистрирани през последните 24 часа, е 113 122, става ясно от данни […]