Какво е сексуален мазохизъм?

NetNews

Садо-мазо или "садизъм-мазохизъм" описва динамиката между двама души в BDSM. Садистът е този, който изпитва удоволствие от това да причинява болка, а мазохистът е този, който изпитва удоволствие от това да му причиняват болка, пише sexwell.bg. Има ли обаче разлика между това да си мазохист в спалнята и мазохист в живота?

Болката може да бъде инструмент за постигане на сексуална наслада, това е факт. Контролираният мазохизъм в спалнята може да е нещо нормално и много вълнуващо, защото се извършва в безопасна среда и отсрещният човек съблюдава интересите на партньора си. Мазохизмът в ежедневието обаче може да е проблем, защото може да нарани интересите на човека и дори да го изложи на опасност.

Какво включва сексуалният мазохизъм?

Ако сте сексуален мазохист, вероятно вече ви е направило впечатление, че нито едно определение не ви покрива напълно и не е достатъчно изчерпателно. Мазохистичните желания на всеки човек се проявяват индивидуално. Въпреки това, най-често практикуваните видове мазохизъм в спалнята са:

Защипване на части от тялото (зърна, гениталии) с щипки

Пляскане с палки, бичове и нагайки

Връзване с въжета, белезници и вериги

Запушване на устата с наустници

Хапане, драскане, пробождане

Покапване с горещ восък

Гъделичкане

Вербално унижение

и други

Защо това е приятно за някои хора?

На физиологично ниво, болката и удоволствието активират едни и същи нервни механизми в мозъка, което ги прави много сходни като процес. Също така контекстът на болката е много важен – ако си ударите пръста в ръба на леглото, болката е неприятна, но болката от пляскането по дупето е приятна, защото я изживявате по време на удоволствие.

"Удоволствието и болката са свързани с взаимодействащите допаминови и опиоидни системи в мозъка, които регулират невротрансмитерите, участващи в поведението, основано на възнаграждение или мотивация: хранене, пиене и секс." , обяснява д-р Мария Кохут

Така че болката, особено когато се преживява по контролиран начин и с партньор, на когото се има доверие, засилва сексуалното преживяване за много мазохисти. Контролът е огромен фактор за много мазохисти; да изпитат болка в безопасна среда им позволява да преминат през усещането без да се притесняват, че ще понесат някаква действителна вреда.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Жул Кунде е много близо до Челси

Защитникът на Севиля Жул Кунде е почти сигурно ново попълнение на Челси, твърди журналистът Фабрицио Романо. Според негови източници клубовете са в напреднали преговори, а лондончани са готови да платят 50 млн. евро за 22-годишния французин. Испанците искат повече, но в крайна сметка може да се стигне до сделка. През […]