Канада разреши на хиляди чужденци, помагащи в пандемията, да останат постоянно

NetNews

Канада ще предостави статут на постоянно пребиваващи на 90 000 чуждестранни студенти и работници, които се намират на нейна територия и които по-специално са помогнали за лечението на болни по време на пандемията. Това обяви канадският министър за имиграцията Марко Мендичино, съобщи "Франс прес", цитира БТА.

Програмата за предоставяне на статут на постоянно пребиваващи, която е в сила до 6 май, е предназначена за онези работници, които имат най-малко една година опит в Канада в областта на здравеопазването или в друга професия, за която се смята, че е от съществено значение, както и за онези чужди студенти, които са получили диплома за завършено висше образование в последните четири годино.

Мярката ще позволи на Канада да постигне целта си за прием на над 400 000 мигранти през 2021 г. и да компенсира спада в броя на приетите хора миналата година заради пандемията и заради затварянето на границите.

"Пандемията извади наяве невероятния принос на новопристигащите. Тази нова политика ще позволи на онези, които имат временен статут, да планират бъдещето си в Канада, да играят ключова роля в нашия икономически подем и да ни помогнат да се възстановим по-добре", каза министърът по имиграционните въпроси.

"Ройтерс" посочва, че през тази година статут на постоянно пребиваващ са получили около 70 000 чужденци, които е доста под предвидената квота. Три четвърти от тях вече живеят в страната. Миналата година такъв статут получиха само 184 370 души – с 341 хиляди под поставената цел и най-слаб резултат от 1998 година насам, предаде „Дневник“.

Стратегията на премиера Джъстин Трюдо за икономически растеж на Канада предвижда всяка година да привлича от чужбина нови работници, които да са 1% от близо 38-милионното население.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

8 симптома издават проблем с бъбреците

Бъбречните заболявания обикновено остават незабелязани в продължение на години. Те често се проявяват единствено с отклонения в показателите на урината, изразяващи се в повишено количество протеин. Това е основната причина, поради която само 10% от възрастните с хронично бъбречно заболяване знаят за съществуването му. След незабележимите на пръв поглед симптоми […]