Карадайъ изказа съболезнования по повод смъртта на председателя на АЛДЕ

NetNews

"С дълбоко прискърбие приех лошата вест за смъртта на председателя на партията АЛДЕ Ханс ван Баален. Либералната общност загуби един истински либерал, либерал по душа." Това написа във Фейсбук председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

"В лицето на Ханс Движението за права и свободи винаги срещаше подкрепа и разбиране. Той беше не само наш партньор, но и наш приятел, както и голям приятел на България. От името на Движението за права и свободи и от мое име изразявам своите искрени съболезнования към неговите близки и семейство", пише още Карадайъ.

60-годишният Ван Бален бе представител на десноцентристката Народна партия за свобода и демокрация (НПСД) на нидерландския премиер Марк Рюте.

Бившият депутат в нидерландския и в Европейския парламент е починал вчера в болница в Ротердам след кратко боледуване, съобщи говорител на неговото семейство, цитиран от АНП.

Ханс ван Бален бе специалист по въпросите на сигурността, отбраната и външните работи. "Работехме заедно от 1993 г. Ханс изигра решаваща роля за огромния ръст на либералната група в Европейския парламент. Ценя нашето приятелство", написа в Туитър Марк Рюте.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел каза, че е "дълбоко натъжен" от новината за кончината на Ханс ван Бален. "Тъжен ден за партията АЛДЕ, която той ръководеше с ангажираност и отдаденост", добави Мишел.

Председателят на либералната група в Европейския парламент "Обнови Европа" Дачиан Чолош заяви, че е "шокиран от трагичната смърт" на Ван Бален. "Ханс ръководеше либералното движение" в Европа и "ще липсва на цялото либерално семейство", допълни той.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Илиана Раева: Сигурна съм, че Левски няма да фалира

Илиана Раева увери феновете на Левски, че любимият им клуб няма да фалира. Съпругата на Наско Сираков смята, че столичният гранд постепенно ще бъде върнат сред най-добрите в България. "Не само мисля, а и съм сигурна, че Левски няма да фалира. Абсолютно убедена съм, че клубът ще започне малко по-малко […]