Каракачанов: Последният парламент беше позор

NetNews

Стара моя идея е засилване на президентските правомощия – право на законодателна инициатива, вот на доверие или недоверие към правителството. Това каза в ''Офанзива с Любо Огнянов" лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. По думите му 45-тото НС е било ку-ку изпълнение, позор за българската демокрация. "Трябва да се защитава националния интерес, а не личната изгода, пример е увеличението на заплатите на депутатите", смята той.

Каракачанов сподели, че се е свързал с Волен Сидеров, за да разбере в какво се състои предложението му за обединение и му предстои да се запознае с него. Той не смята, че трябва да има чистка в целия личен състав на МВР заради няколко лица, замесени в търговия с гласове.

Според него има голяма геополитическа битка в Черно море, тя е за сърцето на Европа, а решенията на Путин и Байдън ще бъдат определящи. "Ветото на България е продиктувано от това, че РС Македония не желае да коригира своята антибългарска политика", обясни Каракачанов по темата с евроинтеграцията на западната ни съседка.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

По-лесно влизаме в съседна държава

Българските граждани, които пътуват за Румъния, вече няма да подлежат на карантина, ако са ваксинирани срещу коронавирус или покажат отрицателен резултат от PCR-тест за COVID-19, съобщиха от пресцентъра на МВнР.</p><p>По информация на посолството ни в Букурещ тестът трябва да е направен до 72 часа преди качване в превозното средство /за […]