Киев твърди: Над 14 000 руски войници са убити досега

NetNews

Киев твърди: Над 14 000 руски войници са убити досега

Снимка: БГНЕС

Генералният щаб на Украйна твърди, че над 14 000 руски войници са били убити през първите три седмици от нахлуването на Москва в страната.

В оперативната сводка, публикувана във Facebook, украинските власти заявиха, че са убити приблизително 14 400 руски войници.

Москва е загубила огромно количество военно оборудване, включително около 1470 бронетранспортьора, 60 танка и над 100 бойни самолета и хеликоптера. Би Би Си не може да потвърди данните от независими източници, макар западното разузнаване да предполага, че около 7 000 войници са убити и между 14 000 и 21 000 други са ранени.

Украинските сили твърдят, че са убили пети руски генерал – Андрей Мордвичев, който е най-висшият руски командир, убит в конфликта досега. Би Би Си не може да потвърди и това съобщение от независим източник.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мирела Демирева далеч от медалите на Световното в Белград

Снимка: БГНЕС Единствената ни представителка на световното по лека атлетика в зала Мирела Демирева остана далеч от медалите на първенството в Белград. Българката стратрира без грешка на 184 см, след това преодоля и 188 см от първи опит, но се провали на 192 см, височина която не се оказа проблем […]