Китайски луксозен „джип“ ще се мери с GLS и X7

NetNews

Марката Aito е една от новите на автомобилния пазар, но това не ѝ пречи да си поставя високи цели и вече да показва втория си модел на пазара. Новият М7 е луксозен всъдеход с дължина от малко над 5 метра, ширина от 1.95 метра и височина от 1.78 метра. Междуосието е 2.82 метра. Размерите на М7 го позиционират в класа на модели като BMW Х7 и Mercedes GLS, които ще се явяват и преки конкуренти в родния Китай.

Модерната визия на всъдехода започва с LED светлини в предната част, свързани с тънка ивица. Под тях има голям отвор в средата на бронята и по един въдъховод в двата ѝ края. Страничната линия е максимално изчистена с прибиращи се дръжки, а в задната част откриваме подобна на предницата тематика със свързани светлини, под които е разположен и номерът.

Интериорът изглежда луксозен с комбинация от тъмна и светла кожа, дървени апликации и черен пиано лак за някои елементи. Върху централната конзола откриваме превключвател на скоростите с кристални елементи, подобен на този при Volvo. В средата на таблото е разположен 15.6-инчов дисплей с операционна система HarmonyOS на Huawei, а пред водача откриваме 10.25-инчов дигитален километраж. Колата предлага още озвучителна система с 19 говорителя, подгрев, обдухване и масаж на първия и втория ред седалки.

За задвижването отговаря електромотор с 272 конски сили разположен на задната ос, при моделите със задно задвижване или два комбинирани електромотора с мощност от 449 конски сили при версия с 4х4. Те се подпомагат от 1.5-литров бензинов двигател със 125 конски сили, който работи единствено като генератор. Батерията е с капацитет от 40кВч, а според данните, колата може да измине до 1100 километра с помощта на генератора или до 195 километра само на ток.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Бивш футболист на Левски е пред сензационен трансфер

Бившият футболист на Левски – Стайн Спиерингс, е пред сензационен трансфер в португалския гранд Спортинг Лисабон. „Лъвовете” търсят заместник на продадения във Фулъм Жоао Палиня и един от вариантите е нидерландския полузащитник, съобщава „SapoDesporto”, цитирани от gong.bg. Спиерингс в момента е футболист на Тулуза и помогна на тима да се […]