Класически Mercedes принадлежал на Марадона отива на търг

NetNews

Един от първите автомобили на Диего Марадона – класически Mercedes SLC в сигнално червен цвят ще бъде продаден на търг на 1 февруари 2023 година в Париж. Колата е произведена в началото на 80-те години на миналия век, а нейният първи собственик е именно аржентинският футболист.

Колата е оборудвана с 5.0-литровия бензинов двигател на марката от онова време и е една от 816 произведени, което позволява на Mercedes да участва във WRC с нея. Двигателят генерира 243 конски сили и допринася за максимална скорост от 209 километра в час.

Освен сигналния червен цвят и черния кожен салон, колата може да се похвали още с електрически шибедах, климатик и круиз контрол. Пробегът ѝ към момента е около 62 хиляди километра, а настоящият ѝ собственик описва състоянието ѝ като перфектно. Очаква се Mercedes-ът да се продаде за сумата от 150 до 250 хиляди евро.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Храни, с които да си набавите витамин D през зимата

Човешкият организъм се нуждае от витамин D. Той може да се набави чрез таблетки, но малцина знаят как да осигурят на тялото си този витамин по естествен начин. Според различни източници 15-30 минути престой навън при слънчево време на ден е достатъчно, за да осигурим на тялото си необходимото количество […]