Кметът на София Васил Терзиев напусна срещата за бюджета на столицата

NetNews

Няма защо да се изненадват колегите, че аз напуснах обсъждането на бюджета днес, молбата ми беше много ясна, а те не се съобразиха. Това заяви кметът на София Васил Терзиев пред журналисти, след брифинга на ГЕРБ, в който общинският съветник Георги Георгиев заяви, че кметът Терзиев е забранил онлайн излъчването на обсъждането на бюджета, след което е напуснал, обобщи БТА.

Терзиев обясни, че в началото на срещата е помолил да не се записва и излъчва онлайн. Като мотив затова той посочи, че има време за това. По думите на Терзиев бюджетът ще бъде представен на публичното обсъждане. „Ако бягахме от това да споделяме информация, нямаше за първи път да бъдат публикувани всичките прилежащи таблици към бюджета, а не само два хвърчащи листа“, каза още кметът.

Публикувахме всички детайли – добри и лоши, каза Терзиев и допълни, че смятат да продължат този начин на работа, за да могат общинските съветници, както и гражданите да получават информация и да я разбират. Кметът обясни, че преди срещата се е надявал да запознаят общинските съветници с основните насоки в бюджета на столицата и да разберат имат ли нужда те от допълнителна информация. По думите на Терзиев всичко това е част от прозрачен процес, където са ангажирали всички страни максимално рано.

Аз нямам представи, че бюджетът е съвършен, коментира кметът. Той допълни, че са казали пред общинските съветници заедно да направят бюджета по-добър. Казахме им: „Кажете от какво имате нужда, кажете какви са ви забележките“, посочи Терзиев. Въпросите ни бяха, за да може до 23-и да успеем да вкараме подобренията в това, което ще представим за публично обсъждане, допълни той.

Бюджетът е жив документ, който постоянно трябва да се подобрява, до момента, в който е приет, коментира Терзиев. По думите му това, което са получили като отговор, е това, от което са се опасявали – политическо позициониране и обвинения. Надявам се, че въпреки неуспешния ни диалог днес, това ще бъде подобрено, заяви още Терзиев. Апелът ни е да има конструктивизъм, а не постоянно заяждане и да се намираме в бойна ситуация, допълни той.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Владимир Путин обяви рибна война на британците

Oчaĸвaнoтo peшeниe нa Pycĸaтa фeдepaция дa зaбpaни pибoлoвa в Бapeнцoвo мope oт бpитaнcĸи ĸopaби мoжe дa лиши бpитaнцитe oт любимoтo им нaциoнaлнo яcтиe fіѕh аnd сhірѕ (pибa и пъpжeни ĸapтoфи, бeл. peд.), пишe Dаіlу Маіl. Kaĸтo oтбeлязвa издaниeтo, „eднo oт любимитe яcтия нa бpитaнцитe e пoд зaплaxa пopaди плaнoвeтe нa […]