КНДР може да изстреля шпионски спътник в края на август или началото на септември

NetNews

Според информация, цитирана от южнокорейски депутат и разузнавателни служби, Северна Корея се подготвя да извърши ново изстрелване на шпионски спътник към края на август или началото на септември. Този опит идва след неуспешния опит през май тази година.

Според Ю Санг-бум се очаква Северна Корея да изстреля спътник в орбитата като част от празненствата по повод годишнината от основаването на страната на 9 септември.

Този ход е важен приоритет за севернокорейския лидер Ким Чен-ун, който планира изстрелването да се осъществи през втората половина на годината.

Освен това се посочва, че Северна Корея може да предприеме военни действия, включително изстрелването на междуконтинентална балистична ракета, като символ на протест срещу предстоящата тристранна среща между САЩ, Южна Корея и Япония, както и срещу съвместните учения на САЩ и Южна Корея.

Важно събитие в региона е и предстоящата среща между президента на САЩ Джо Байдън, южнокорейския президент Юн Сук-йол и японския министър-председател Фумио Кишида. Тази среща ще се проведе в резиденцията Кемп Дейвид в щата Мериленд.

Отчетено е, че границата между Северна Корея и Китай постепенно се отваря, като се забелязва нарастване на трафика на влакове.

Също така, известно е, че Русия и Северна Корея се съгласиха да засилят военното си сътрудничество, след среща между севернокорейския лидер Ким Чен-ун и руския министър на отбраната Сергей Шойгу в Пхенян.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Прокурорка от Джорджия иска новото дело срещу Тръмп да започне на 4 март

Прокурорката от Джорджия по случая срещу Доналд Тръмп и 18 негови приближени, обвинени в опит за преобръщане на резултата от изборите през 2020 г. в същия този щат, предлага датата 4 март 2024 г. за начало на процеса срещу тях, предаде Франс прес. Фани Уилис поиска от съдебните власти на […]