КНСБ: Обективната линия на бедност за 2024 г. трябва да бъде 646 лв.

NetNews

КНСБ не приема подхода при определянето на размера на линията на бедност и няма да подкрепи проекта на постановление на Министерския съвет за определяне размера на линията на бедност за 2024 г. Това се посочва в позиция на синдиката относно предложението, публикувано за обществени консултации през юни, съобщават от БТА. От МС предлагат за 2024 г. размерът на линията на бедност да бъде 526 лв. За настоящата година тя е в размер на 504 лв.

Обективната линия на бедност за 2024 г. трябва да бъде 646 лв., смятат от КНСБ.

Целта на линията на бедност, особено в условията на България, е не само да дава ориентир за равнището на бедност, а да насочва и политиките, осигуряващи финансова подкрепа на нуждаещите се, коментират от синдиката.

Преди ден Конфедерацията на труда (КТ) „Подкрепа“ също отбеляза, че трябва да се направят съответните промени в Методиката за определяне на линията на бедност за страната, така че да има възможност размерът ѝ да се актуализира с този на инфлацията.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

УниКредит Булбанк и ЕИБ отпускат 200 млн. евро на средни и големи компании

УниКредит Булбанк и Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) ще предоставят финансиране на бизнеса в размер на 200 млн. евро. Средствата ще бъдат насочени към средни и големи компании от различни сектори, които имат потенциал за растеж и създаване на работни места в България, съобщиха от УниКредит. В условията на споразумението ЕИБ […]