Кой взриви „Северен поток“? Русия отново настоява за среща на Съвета за сигурност

NetNews

Русия е поискала от Съвета за сигурност на ООН нова среща на 11 юли, за да обсъдят взривовете по газопроводите „Северен поток“ през септември, заяви висш руски дипломат в ООН, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Русия безуспешно е искала достъп до разследванията на Швеция и други държави за взривовете, които сериозно повредиха газопроводите, свързващи Русия и Германия по дъното на Балтийско море.

„Поискахме ново открито заседание на Съвета за сигурност на ООН за 11 юли“, заяви в социалната мрежа Телреграм Дмитрий Полянски, заместник-посланик на Русия в ООН.

Той допълни, че Русия ще покани „няколко интересни безпристрастни оратори“ на заседанието.

През март Русия не успя да накара Съвета за сигурност на ООН да поиска независимо разследване.

Москва заяви, че Западът стои зад взривовете. Правителствата на западните страни отричат да са замесени, както и Украйна.

Взривовете на тръбопровода се случиха в изключителните икономически зони на Швеция и Дания. Швеция, Дания и Германия заявиха, че техните отделни разследвания все още са активни и че Русия е била информирана.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Дефицит на работна ръка по Черноморието

Криза с работната ръка има по българското Черноморие, затова и работодателите в района търсят както хора със специфично образование, така и работници без никакво образование. От началото на годината до 30 юни в бюрата по труда в региона на Бургас са обявени около 6000 свободни места в сферата на хотелиерството […]