Кой е мъжът до Никол Кидман?

NetNews

Кийт Ърбан е кънтри певец, автор на песни и китарист, носител на награди „Грами“. Бил е съдия в „American Idol“ и е женен за актрисата Никол Кидман. Тази седмица той стана на 55 години, пише dir.bg.

Как блести звездата му

През 90-те години на миналия век Кийт Ърбан, преместен от Австралия, решава да търси слава в Нашвил. През 1999 г. той издава самостоятелен солов албум, с който поставя началото на впечатляваща кариера, в която се появяват най-продаваните албуми като Defying Gravity и Fuse, както и множество награди Grammy, Country Music Association и Academy of Country Music. Освен това Ърбан е избран за съдия в 12-ия сезон на популярното певческо състезателно шоу American Idol и остава в програмата до края на оригиналния ѝ цикъл през 2016 г.

Ранен живот

Кийт Лайънъл Ърбан е роден на 26 октомври 1967 г. в Уангарей, Северен остров, Нова Зеландия, и израства в Австралия. Музикантът наследява от родителите си страстта към американската кънтри музика.

Докато е тийнейджър, Кийт Ърбан печели няколко шоута за таланти и се присъединява към кънтри група. Характерният му стил – смесица от рок китара и кънтри звучене – се появява през тези формиращи години. През 1991 г. дебютира първият му албум, който се радва на успех в родната му.

Успех в Нешвил

Първата група на Ърбан в Нешвил, The Ranch, прави огромен фурор и през 1997 г. групата издава самостоятелен албум, който получава търговско признание. Скоро след това Ърбан решава да напусне групата и да се отдаде на солова кариера. Талантът му бързо е привлечен от някои от най-големите имена в кънтри музиката, включително Garth Brooks и Dixie Chicks.

Албуми, песни и награди

„Keith Urban“, „Golden Road

През 1999 г. Ърбан издава самостоятелен солов албум, в който е включен кънтри хитът № 1 „But for the Grace of God“. Вторият му албум, „Golden Road“ от 2002 г., включва още два сингъла под номер 1: „Somebody Like You“ и „Who Wouldn’t Want to Be Me“. През 2001 г. той е обявен за най-добър нов мъжки вокалист на наградите на Кънтри музикалната асоциация.

„Be Here“, „You’ll Think of Me

След като прави турнета с Brooks & Dunn и Kenny Chesney, през 2004 г. Ърбан оглавява собствено турне. Той издава и още един албум – „Be Here“, а през следващата година е обявен за изпълнител на годината на CMA, вокалист на годината и международен изпълнител на годината. В началото на 2006 г. Ърбан печели първата си награда „Грами“ (за най-добро мъжко кънтри вокално изпълнение) за „You’ll Think of Me“. Също така през 2006 г. той е отличен като Мъжки вокалист на годината на CMA и като Най-добър мъжки вокалист на Академията за кънтри музика.

„Defying Gravity“, „Sweet Thing

Ърбан продължава поредицата си от хитове с друг албум – „Defying Gravity“, който излиза през март 2009 г. и дебютира под номер 1 в Billboard 200 – първият му албум, който прави това. Водещият сингъл от албума, „Sweet Thing“, веднага става номер 1 в класациите на Billboard. Вторият сингъл от албума, „Kiss a Girl“, е изпълнен по време на финала на осмия сезон на певческото състезание American Idol в дует с победителя в шоуто Крис Алън.

Съдия на „American Idol“

През 2012 г. Ърбан е избран за нов съдия в 12-ия сезон на „American Idol“, чиято премиера е през януари 2013 г. В дебютния си сезон Ърбан участва заедно с Ранди Джаксън, Марая Кери и Ники Минаж. Като популярен съдия, той остава в шоуто в продължение на четири сезона, до края на първоначалното му излъчване през 2016 г.

Съпруга и личен живот

През юни 2006 г. Ърбан се жени за актрисата Никол Кидман в родната им Австралия.

Непосредствено преди издаването на албума си от 2006 г. Love, Pain & the Whole Crazy Thing музикантът доброволно се регистрира в рехабилитационно заведение. „Дълбоко съжалявам за болката, която това причини на Никол и на тези, които ме обичат и подкрепят“, казва Ърбан в изявление. „Човек никога не може да се откаже от грижата за възстановяването си и се страхувам, че съм го направил. Със силата и непоколебимата подкрепа, която съм благословен да имам от съпругата, семейството и приятелите си, съм решен на положителен изход.“

Ърбан и Кидман се сдобиват с момиченце на 7 юли 2008 г. и го кръщават Съндей Роуз Кидман Ърбан.

„Чувстваме се много благословени и благодарни, че днес можем да споделим тази радост с всички вас.“

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Кораб със зърно за Етиопия не може да напусне пристанището заради руската блокада

Корабът IKARIA ANGEL, превозващ 40 000 тона зърно за Етиопия, не успя да напусне украинското пристанище днес, тъй като Русия възобнови блокадата след оттеглянето си от зърнената сделка. Съответното изявление направи украинският министър на инфраструктурата Александър Кубраков в Twitter, съобщава кореспондентът на Укринформ. „Тези храни бяха предназначени за етиопците, които […]