Кой победи в лидерските битки на вота?

NetNews

Резултати от лидерските битки на парламентарния вот в някои от областните градове в страната бяха оповестени от "Маркет линкс" след приключването на изборния ден, предаде БТВ.

Според социолозите победител от надпреварата между водачите на листи в София Бойко Борисов (ГЕРБ) и Христо Иванов (ДБ) е премиерът с 21,8% срещу 19,1% спечелени гласове.

Във Варна печели здравният министър проф. Костадин Ангелов (24,8%), който мери сили с водача сред кандидат-депутатите от ИТН и лидер на партията Слави Трифонов (15,2%). Проф. Ангелов бие кандидата на ИТН и във Велико Търново Андрей Чорбанов съотвено с 25,3% срещу 23,6%.

Водачът на листата на ГЕРБ/СДС в Бургас Любен Дилов също печели битката между тези две партии в полза на коалицията, като за него са гласували 17,9% срещу 15,1% за кандидат на ИТН И. Вълчев.

Борисов пък записва втора лидерска победа на сметката си като водач на листата на ГЕРБ/СДС в Пловдив с 23,9% срещу Т. Йорданов, с когото също кръстосаха шпаги. За Йорданов са гласували 19% от избирателите.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Сериозно напрежение пред секция в Лондон

Напрежение пред секция за гласуване в Северен Лондон. Изборният ден там трябва да приключи, но има около 200 души, които са заплашени от това да не могат да упражнят правото си на глас, предаде Нова телевизия. Според изборните правила членовете на секцията трябва да съберат личните карти на около 50 […]