Командирът на контраофанзивата: Украинската армия си връща контрола над Бахмут

NetNews

Командирът на украинските сухопътни войски генерал-полковник Олександър Сирски заяви в „Телеграм“, че украинските сили отбелязват напредък по посока Бахмут, предаде Укринформ, цитирана от БТА.

„Щурмовите подразделения на 10-а бригада „Еделвайс“ щурмуват руските позиции на северните подстъпи към Бахмут. Възстановен е контролът върху редица територии и е унищожена значителна част от живата сила на противника“, написа Сирски под публикуван видеозапис в „Телеграм“.

Както беше съобщено, говорителят на Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна Андрий Ковальов заяви, че украинските отбранителни сили продължават да провеждат настъпателна операция по направленията Бахмут, Мелитопол и Бердянск. По думите украинските въоръжени сили също продължават да провеждат настъпателни операции по посока Бахмут. По-специално, на север и на юг от Бахмут те оказват натиск върху противника, като го изтласкват от завзетите по-рано граници.

Отбранителните сили имат частичен успех в района около Клещеевка.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Володимир Зеленски: Москва готви опасна провокация със Запорожката АЕЦ

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че Русия готви поредна опасна провокация – този път свързана със Запорожката атомна електроцентрала. Зеленски съобщи на украинците в снощното си видеообръщение към тях, че в централата, която е под руски контрол, са заложени предмети, които изглеждат като взривни устройства, и че е възможно […]