Костадинов: Санкциите вредят на България

NetNews

Защо Украйна сложи черен печат на Костадин Костадинов?

„Това, което ми казаха на границата е, че, според информация от българското разузнаване, съм бил председател на проруска партия и съответно поради това трябва да получа черен печат. Когато се прибрах, първата ми работа беше да поискам среща с украинския посланик. Той ми отказа категорично“, каза лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов в студиото на „Денят ON AIR“.

„Възраждане“ е единствената пробългарска партия в парламента – тази, която защитава само и единствено българските национални интереси, заяви той.

Костадинов изтъкна, че „Възраждане“ е най-проверяваната политическа организация – за последните 4 години и половина партията има 11 одита.

Лидерът на „Възраждане“ коментира и как ще се отразят на България санкциите, наложени заради войната в Украйна.

„Санкциите вредят на България. Самият министър-председател подкрепи нашето становище, макар и след 1 седмица. Когато ние казахме, че тези санкциите ще навредят на българската икономика и българските граждани, той посочи, че трябва да бъдем лидери  и да не се снишаваме“, изтъкна Костадинов.

Лидерът на „Възраждане“ не пропусна да отбележи, че Русия вече е определила България като неприятелска държава.

„България няма друга роля в този конфликт, освен посредническа. Ние сме държавата в ЕС и НАТО, която има най-близки исторически и кръвни връзки и с Русия, и с Украйна. Какво се случи сега – турците станаха посредниците между украинците и турците. Ние трябваше да сме този посредник – да използваме контактите и дипломацията ни, за да бъдем посредници, а не да разгаряме огъня“, подчерта Костадинов пред Bulgaria ON AIR.

Според него България не се справя досега със задачата да защити сънародниците ни в Украйна.

Запитан какво е пропуснала България около конфликта с Украйна, той каза: „Пропуснахме историческия шанс да покажем, че България е свободна държава, която защитава своите интереси и граждани“.

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Шаламанов: За истински преговори трябва да спре огънят

„За да започнат истински преговори, трябва да има спиране на огъня и готовност на Русия да изтегли войските си от Украйна. Тогава може да се разговаря за статута на Крим и Донбас“, заяви бившият военен министър Велизар Шаламанов в студиото на „Денят ON AIR“. Той отбеляза, че украинските сили на […]