Край Москва се е разбил нов военно-транспортен самолет

NetNews

Най-новият лек военен транспортен самолет Ил-112В се разби в близост до летище Кубинка край Москва, предава TACC. „По време на тренировъчен полет при заход за кацане в района на летище„ Кубинка “в горски пояс е станала катастрофа на лек военно-транспортен самолет Ил-112В“, се казва в съобщението, предаде агенция "Фокус".

Според Обединената авиационна корпорация, произвела самолета, подробностите за инцидента се уточняват и ще бъде създадена специална комисия, която да установи причините за катастрофата. Източник на ТАСС каза, че на борда е имало трима души екипаж. По предварителни данни никой не е оцелял. Ил-112В е най-новият руски лек турбовитлов военно-транспортен самолет. Максимална височина на полета е 7600 м; размерите на товарното отделение позволяват настаняване на превозно средство тип УАЗ-452, до 50 души персонал или до 26 парашутисти с лично оръжие

Известният пилот-изпитател и Герой на Русия Николай Куимов е загинал при катастрофата на самолета Ил-112В. Загинали са и другите двама членове на екипажа – пилот -изпитател от 1 -ви клас Дмитрий Комаров и бординжинер-изпитател от 1 -ви клас Николай Хлудеев. Тази информация беше потвърдена от Обединената авиационна корпорация, пише руският вестник “Московский Комсомолец“.

Самолетът се е разбил близо до летище Кубинка край Москва по време на тренировъчен полет. По време на захода за кацане десният двигател на самолета се е запалил, екипажът не е достигнал пистата и самолетът се е разбил в горския пояс, след което е избухнал в пламъци. Вестникът пише, че Николай Куимов е бил главен пилот на конструкторското бюро „Илюшин“. През цялата си кариера Куимов е усвоил и изпитал над 35 типа самолети. През 2006 г. Николай Куимов е бил удостоен със званието Герой на Русия за „смелостта и героизма, проявени по време на изпитанията на нови модели авиационна техника“.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Откриха нов вид маймуна в Амазония (СНИМКИ)

Учени са открили нов вид маймуна в бразилската част на Амазония, съобщи "Сайънтифик рипортс", цитира БТА. Маймуната на Шнайдер (Mico schneideri) е наречена на професор Орасио Шнайдер – пионер в изследването на приматите. Вижте тази публикация в Instagram. Публикация, споделена от R Costa-Araújo (@le.mico) Представителите на рода Mico в Амазония […]