Кремъл обвини Украйна за удар по мост между Крим и Херсонска област

NetNews

Руските окупационни власти обвиниха Украйна за ракетен удар по мост, който свързва Крим с окупираната от руските сили част от Херсонска област в Украйна.

„През нощта бе нанесен удар по Чонгарския мост. Няма жертви“, казаруският губернатор на Крим Сергей Аксьонов. Той добави, че в момента се прави оценка на щетите.

Ръководителят на назначените от Москва окупационни власти в Херсонска област Владимир Салдо съобщи, че силите на Киев са „бомбардирали цивилна инфраструктура: мостове на административната граница между Херсонска област и Крим, близо до Чонгар“, цитиран от БТА.

Той публикува снимки, на които се вижда кратер в пътната настилка на моста. По думите му първоначалното разследване показва, че украинците са използвали британски ракети „Сторм Шадоус“.

Украинските сили от началото на юни извършват настъпление по няколко направления, в това число в Южна Украйна. Кримският полуостров служи като логистична база на руските сили в Южна Украйна и са мишена на украински атаки.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно – аналитична медия.

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.

Източник Mediapool.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Отложиха делото срещу Семерджиев

Снимка БГНЕС Процесът срещу Георги Семерджиев бе отложен заради ангажимент на адвоката му Мирослав Христов по друго дело. Освен Семерджиев, той защитава и подсъдимия за особено мъчителното убийство на Илиян Илиев – Денис Мустафа Камел Ал Газзи. Мъжът е обвинен, че миналата година наръга смъртоносно Илиян Илиев след скандал по […]