Кремъл: Путин не е давал нови заповеди за „Азовстал“

NetNews

Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин не е давал нови заповеди за предприемане на действия срещу завода „Азовстал“, предишните решения все още са в сила. Това подчерта говорителят на Кремъл Дмитрий Песков на редовна пресконференция в Москва, предава ТАСС.

Така Песков отговори на искане да коментира изявленията на украинската страна, според които руските войски са нахлули в завода през нощта и са влезли в тежки битки.

„Вие бяхте свидетели: публично президентът и главнокомандващ издадоха заповед за въздържане от нападение. Никакви други заповеди не са давани“, подчерта говорителят на Кремъл в отговор на въпрос дали предишният указ на Путин е отменен. Той също така потвърди, че обсадата на завода продължава. „Със сигурност“, каза Песков, като отбеляза, че на място има организирани хуманитарни коридори.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Принц Андрю може да бъде лишен от титлата си херцог на Йорк

Принц Андрю отново е в беда. Синът на Елизабет II може да бъде лишен от титлата херцог на Йорк заради скандала, свързан с твърдения за изнасилване на непълнолетната Вирджиния Джуфре, съобщава Daily Mail, цитиран от tialoto.bg. Според изданието, след единодушно гласуване на градския съвет, принц Андрю загубил наградата за свобода […]