Кристиан Вигенин: БСП е готова с предложения за първите 100 дни управление

NetNews

„Пандемията и нейното управление започна през миналата година и поредица от грешки бяха направени още тогава от правителството на ГЕРБ. Пропуски направи и сегашното управление, които довеждат до това, че сега броят на заразените и хората в болници се увеличава, а хората, които умират стават все повече. При тези числа няма как да има позитивна оценка.“ Това заяви вчера Кристиан Вигенин, водач на листите на „БСП за България“ за Ямбол и Пловдив в ефира на „Лице в лице“ по бТВ.

„Трябват спешни мерки, свързани с цените на енергоносителите“, посочи социалистът. В тази насока БСП предлага 200 киловатчаса за всяко семейство до март, намаляване на ДДС за крайното потребление на електроенергия от 20% на 9%, намаляване на ДДС на основни хранителни продукти. „Считаме, че е абсолютно несправедливо на гърба на малки и средни предприятия, които изпитват сериозни затруднения, производителите и търговците на електроенергия да трупат огромни печалби. Тук държавата трябва да се намеси, да влезе в ролята на контрольор и тези свръхпечалби да бъдат преразпределени по един законен начин“, каза още Кристиан Вигенин.

Той припомни, че БСП е готова с предложения за първите 100 дни управление и те ще бъдат основата за разговори в следващия парламент. „Разговори ще се водят след изборите, след като видим кой какви позиции има в следващото Народно събрание. Преди това подобни разговори са излишни,“ категоричен бе Вигенин.

Според него от „Продължаваме промяната“ слагат каруцата пред коня и припомни, че Татяна Дончева също е правила опити да води задкулисни разговори с отделни хора, тогава от ИТН и този подход е довел единствено до съмнения, колебания и интриги.

„Ако има някой, който знае как се водят преговори и ще се опита наистина да създаде здрава основа за разговори за бъдещо управление, това е БСП. В 46-то Народно събрание показахме как се прави – пред медиите, публично, с ясно заявени намерения, с подписани публични споразумения. Това е начинът да няма задкулисие,“ подчерта Кристиан Вигенин.

По думите на социалиста единствено общата подкрепа за кандидатурата на Румен Радев и Илияна Йотова не е достатъчна за коалиция, но може да даде начало на разговори по политики.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Аварийните ремонти на ВиК-Ямбол днес

6 села в областта и в някои части на Ямбол днес е възможно временно прекъсване на водоснабдяването, заради работа по аварии, съобщават от ВиК. Ето кои са засегнатите населени места: За град Ямбол: – ул.“Крали Марко“№ 1; – ж-к.“Николай Петрини“ № 36; Канализация – ул.“Черни връх“ №3. За община Тунджа: […]