Крум Зарков: Санкциите на САЩ са безпрецедентен удар по имиджа на България

NetNews

Крум Зарков от БСП смята, че засега служебното правителство работи добре в насоките, които си е поставило, а именно – организация на честни и прозрачни парламентарни избори и ревизия на предходната власт. Според социалистът оценка за работата на служебния кабинет ще може да се даде в края на мандата му.

"Явно се водят тежки преговри за машините за гласуване. Разбирам, че и премиерът участва в тези преговори. Най-хубавото е, че Министерски съвет и ЦИК работят единно по тази тема и аз съм убеден, че няма да има проблем с машините. Машинното гласуване трябваше отдавна да бъде въведено, но се отлагаше от предишните управляващи. Казвал съм го и преди – и машините, и бюлетините имат своите плюсове. Когато обаче се обединят двата вида гласуване, се губят тези плюсове. От БСП винаги сме казвали, че в секциите с над 300 избиратели трябва да е само машинно гласуване. Сега трябва да има една добра информационна кампания за машинното гласуване. Няма нищо страшно в гласуването с машина и то няма да е причината за една евентуална ниска избирателна активност", заяви Зарков в предаването "Още от деня" по Българската национална телевизия.

"Темата за подслушването трови от години политическата ситуация в страната. За мен следващият парламент трябва веднъж за винаги да реши този проблем. Законът за СРС-та е съсздаден опрез 1997 година и само за последните 10 години е поправян над 20 пъти. Въпросът е много тежък и трябва по някакъв начин тези скандали да се прекратят", допълни той.

"Мисля, че все още не сме си дали сметка какво точно се случи със санкциите по закона "Магнитски". Това е безпрецедентен удар срещу имиджа на България. Заради санкционираните и тези, които позволиха тази корупция да се вихри, понасяме това петно. Скандалът е огромен и се дължи на управляващите през последните години, които не направиха нищо по темата корупция. За тези удари не са ни виновни САЩ, не сме виновни и ние гражданите – вината изцяло е на всички, които позволиха тази корупция да се случи", убеден е Зарков.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Пожар в шахта с кабели остави хиляди в София без ток

Пожар в колекторска шахта с кабели до булевард „Цариградско шосе” в София e оставил хиляди жители на столицата без ток. Сигналът за инцидента е бил подаден малко след 17.30 часа. Освен, че е прекъснало електрозахранването, са пострадали и кабели на мобилен оператор, което предизвика затруднение в доставката на интернет и […]