Левски представя Роналдо

NetNews

Левски потвърди трансфера на бразилеца Роналдо и той ще бъде представен днес пред медиите, информира “Тема Спорт”, цитирана от Спортал. Сините вече са постигнали споразумение с 21-годишния футболист, който пристига от втородивизионния Баия.

Атакуващият футболист е в София от понеделник и премина успешно медицински тестове. Той се е съгласил на условията по договора, а до момента сделката се бавеше заради последните детайли между двата клуба. Баия ще запази процент при последващ трансфер на Роналдо, а футболистът ще пристигне на “Герена” със свободен трансфер.
От Левски обаче ще трябва да платят около 50 000 евро като комисиони и компенсации, за да получат правата му. Роналдо е роден на 7 декември 2000 г. От началото на първенството в Серия „Б“, което започна през април, той е записал четири мача, но само като резерва. За последно влезе в групата на 21 май при успеха с 2:1 над Понте Прета, но не се появи в игра.

Интересното е, че Роналдо има и мачове в елита на Бразилия. През календарната 2021 г., когато Баия изпадна, той е изиграл 16 срещи. Новото попълнение на Левски е роден в Рио де Жанейро и е висок 177 см.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Борислав Гуцанов: От БСП сме пределно ясни

По време на дебатите по първото четене на актуализацията на бюджета на НЗОК за тази година се стигна до спречкване между депутати. До напрежението доведе изказване на Георги Михайлов от левицата и последвала реплика от Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС. „Не считам, че това, което се случва, е нормално. Проф. Ангелов […]