Лиз Тръс: Не е достатъчно Украйна да бъде снабдявана само с отбранителни оръжия

NetNews

Британската външна министърка Лиз Тръс заяви, че вече не е достатъчно Украйна да бъде снабдявана само с отбранителни оръжия за борба с руската инвазия, съобщи Ройтерс.

„Твърде дълго време имаше фалшиво разграничение между отбранителни и нападателни оръжия. Това се превърна в оправдание за някои да протакат и да не го правят. Това време вече отмина“, заяви днес Тръс пред парламента.

Първоначално Великобритания ограничаваше доставките на оръжия до тези, класифицирани като отбранителни, но вече говори за разширяване на видовете оръжия, които доставя, и за използване запаса си от военни автомобили, за да даде възможност на други страни – като Полша – да доставят танкове директно на Украйна.

По-рано днес Германия за първи път обяви, че ще извърши директна доставка на свои тежки оръжия за Украйна.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

ВК Хебър (Пазардик) е шампион на България!

Мъжкият волейболен Хебър (Пазарджик) стана шампион на България и с това спечели и златен требъл през този сезон. Възпитаниците на Камило Плачи се наложиха като гост над Нефтохимик 2010 (Бургас) с 3:1 (25:17, 25:27, 25:23, 25:15) в третия финален двубой, който се игра в зала „Младост“ в Бургас. Момчетата на […]