Лиз Тръс: Няма да има търговско споразумение със САЩ

NetNews

Търговско споразумение между Великобритания и САЩ едва ли ще бъде постигнато в близките години, призна британският министър-председател в навечерието на общото събрания на ООН, предаде БГНЕС.

Лиз Тръс, която отлетя за САЩ непосредствено след участието си в погребението на кралица Елизабет II, заяви пред журналисти в самолета в отговор на въпрос за търговията, че в момента не се водят преговори със САЩ и няма очаквания те да започнат в краткосрочен или средносрочен план, предаде „Politico“.

Тя заяви, че нейният „въпрос номер едно“ за обсъждане с президента на САЩ Джо Байдън е „глобалната сигурност и гарантирането, че сме в състояние колективно да се справим с руската агресия“. Очаква се двойката да се срещне в сряда, когато световните лидери се събират в централата на ООН.

Търговското споразумение между САЩ и Обединеното кралство някога беше обявено за награда след Брекзит от политиците в Лондон. Обаче перспективата за него вече изглежда, като далечна перспектива. Британското правителство отдавна контролира очакванията си в тази област, но коментарите на Тръс бяха най-откровеното признание, че подобно споразумение е извън обсега им.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Радев: Премахва се договарянето на танкери без търг, без да се знае кой определя доставчика и цената

„От днес се премахва неефективната практика да се договарят танкери без търг, без да се знае кой и как определя доставчика и цената“, заяви президентът Румен Радев. По думите му днес „Булгаргаз“ е обявил за първи път открит търг за доставка на втечнен газ и то 3 вида. „Така се […]