Лондон: Русия щади войските си

NetNews

Железопътната логистика остава жизненоважен компонент в поддържането на инвазията на Русия. Русия използва своите железопътни мрежи за пренос на боеприпаси, бронирана техника, гориво и персонал в Украйна. Това се посочва в последния разузнавателен доклад на Министерството на отбраната на Великобритания.

Отбелязва се, че железопътната мрежа в окупирана Украйна до голяма степен остава в изправност. Тя обаче е застаршена от спорадично блокиране от украинска артилерия, въздушни удари и актове на саботаж.

В предишни конфликти изтощаването на железопътния транспорт изискваше целенасочени, продължителни и повтарящи се атаки с въздушни и/или сухопътни сили.

Британското разузнаване посочва, че Русия почти сигурно продължава да поддържа и подобрява своите железопътни комуникационни линии в Украйна и строи нова железопътна линия до Мариупол, което ще съкрати времето за пътуване за доставки до Запорожкия фронт.

Русия използва цивилни изпълнители и оборудване, за да завърши този проект, като вероятно се смята, че това ще усложни извършването на атаки и ще съхрани способностите на железопътните войскови бригади за спешни задачи другаде.

Новата линия попада в рамките на условния обсег на украинските далекобойни системи за прецизно поразяване, отбелязват от британското МО.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

ВМС: Няма увеличаване на заплахите в Черно море или промяна в обстановката

Няма увеличаване на заплахите в Черно море или промяна в обстановката – това заявиха във Варна командирът на ВМС контрадамирал Кирил Михайлов и флотилен адмирал Велко Велков. Те ръководят националното военноморско учение “Бриз 2023”, което е отворено и за чуждестранни военноморски сили. Тази година се включиха представители на 13 държави […]