Майстор на маникюра от Ямбол е победителка в най-големия шампионат по разкрасяване „Лас Вегас” 2022

NetNews

Пламена Михайлова-Чолакова е на 28 години. Живее в Ямбол, където има студио за красота. Тя е експерт по маникюрите и ноктопластиката. Практикува тази професия повече от 10 години, а от 3 години е и преподавател в това изкуство. В момента е в майчинство и не работи в студиото, но не спира да се занимава с професията, която е нейно призвание. Награда за положените усилия и признание за постигнатото високо майсторство са спечелените съвсем наскоро отличия в най-големият световен шампионат по красота Global Vega Beauty Championship в Лас Вегас, Невада – САЩ.

11-тото издание на конкурса се проведе онлайн в края на миналата година, като резултатите бяха обявени през януари 2023 г. в гала вечер на живо. Повече от 1000 участници от над 50 държави премериха сили в уменията си да създават красота. Те се състезаваха в 5 секции – за маникюр, грим, мигли, прическа и  Pmu /перманентен грим/.

В шампионата Пламена участва в две категории като Младши инструктор – Креативен френски маникюр (Poster French Creative ) и Плакатна реклама (Poster Advertisin). Подготовката ѝ за представянето продължава 2 дни по 12 часа. И в двете категории международното жури я отличава с първото място.

Успехът е действително забележителен, а представените маникюри са буквално произведения на изкуството. Оценката им включва сложна комбинация от критерии. Сред тях са общото впечатление от работата, хармония, чистота на изпълнение, избор на цветове и тяхната комбинация, цялостта на създадената картина, нейната динамика, сложността и качеството на извършената работа, уменията в различни техники на художествено рисуване в зависимост от избраната категория, чистота на дизайна, прецизното внимание към детайла.

„Имам участие и в други международни конкурси, но това е най-голямата ми награда до момента. Да си маникюрист за мен е призвание и отговорност. Нашата работа е изкуството, нека се научим да го владеем по най-добрия начин”, споделя Пламена Михайлова-Чолакова – момичето от Ямбол, което получи световно признание за красотата, която твори с работата си.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Защо "мутрите" печелят от прехода и борбата с реформите след 1989 г.

„Свободата е да избираш своята отговорност. Това не е липса на отговорности.“ Тони Морисън, Нобелов лауреат по литература (1993) … „Получих пост, видях пари и свят, Но после се обърнаха нещата.“ НЛО, „Партии любими“ (1991, текст Живко Колев) „Жълтите павета“ на 1989-та Представете си, че привечер на 14 декември 1989 […]