Манчестър Сити иска да домакинства финал от Шампионската лига

NetNews

Амбициите на Манчестър Сити в Шампионската лига изглежда не спират до това клубът да вдигне трофея. Арабските собственици искат да получат и домакинството във финала в обозримото бъдеще, пише Daily Mail.

За целта „гражданите“ ще увеличат капацитета на трибуните до 60 000 седящи места, като така ще се изравнят със стадиона на Арсенал – „Емиратс Стейдиъм“. Предвижда се още и строеж на нов хотел в района, който да обслужва нуждите на посетителите по време на мачовете.

Още от 2015 г. насам се работи по издаването на всички нужни документи за подобно разширение, така че идеята никак не е нова.

Новите строителни дейности се очаква да започнат след декември 2023 г., защото в съседство има друг голям строителен обект, който би следвало да е завършен именно до тогава.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Модерна авиация! Швейцарският парламент одобри закупуването на изтребители Ф-35 за 5,5 млрд. долара

Швейцарският парламент даде окончателно одобрение за покупката на 36 самолета Ф-35А на авиокомпанията „Локхийд Мартин“, съобщи Ройтерс. Законодателите са взели това решение и няма да изчакват одобрение от референдум за сделката на стойност 5,5 млрд. долара. Миналата година Швейцария избра Ф-35 като следващо поколение изтребители, с които да въоръжи своите […]