Мария Габриел обсъди влизането ни в Шенген в Блед

NetNews

Вицепремиерът и министър на външните работи на България Мария Габриел участва в международния Стратегически форум в Блед.

На форума бяха обсъдени нуждата от бъдещи реформи на ЕС, както и разширяването и очакванията на държавите членки. В изказването си вицепремиерът подчерта, че при дебатите водещ трябва да бъде балансът между очакванията и резултатите.

Като пример беше посочено членството на България и Румъния в Шенген и критериите, които двете страни са изпълнили от години. Членството на страната ни в Шенген беше централна тема на всички двустранни срещи на Мария Габриел, като за присъединяването на страната ни беше изразена силна подкрепа от Унгария, Франция, Словения, Португалия, Швеция и Хърватия.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Периодично гладуване: Кои са най-честите грешки, които допускаме

Фастингът или “периодично гладуване” е доста популярен метод на хранене. Според мнозина, ако се храним само в определени часови прозорци от време ще можем да стопим излишните килограми, да нормализираме кръвното си налягане, да се освободим от натрупаните токсини в тялото и дори да се подмладим! Със сигурност можем да […]