Машева за писмото на Кьовеши: Не виждам нищо притеснително

NetNews

Заместник-главният прокурор Даниела Машева не вижда нищо притеснително в това, че Европейската прокуратура е изискала повече информация от София за част от българските избраници за европейски делегирани прокурори. Според нея, това не означава, че тези кандидати ще бъдат отхвърлени. По неофициална информация, от кабинета на Лаура Кьовеши са изискали повече данни за седем от десетте кандидати, за да се убедят, че могат да разследват дела, свързани със злоупотреби с евросредства.

Преди дни Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет обяви, че изпраща десетки страници като отговори на въпросите на Кьовеши, предава NOVA. „В процедурата няма нищо нарушено. Предварително бях запозната и с подобни процедури в други държави, наистина българската процедура е съответна на регламента за Европейската прокуратура и на закона. Това е нормална процедура, на междинно ниво, която изисква информация. Не знам дали в другите държави е изисквана подобна информация, но в това аз не съзирам нищо притеснително”, коментира Машева.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Президент се крие от полицията под леглото

Временно изпълнявалата длъжността президент на Боливия се е крила под леглото от полицията, съобщи ТАСС. Жанин Анес беше задържана днес. Тя е била в къщата на свои роднини. Полицията я е открила под едно от леглата. Задържани са и представители от нейното правителство. Обвинени са в участие в опит за […]